Skip to content Skip to footer

Wat doet microneedling voor je huid?

Heeft uw huid zijn glans verloren, heeft u last van littekens door acne of heeft u meer fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken opgemerkt, dan is het misschien tijd voor een huidvriendelijke verjonging met microneedling.

Microneedling richt zich op een breed scala aan huidproblemen door gebruik te maken van de herstellende krachten van het lichaam. Het kan uw huid er helderder, strakker en gladder uit laten zien en uw natuurlijke glans in slechts korte tijd herstellen.

Mijn ervaring met microneedling

Dit bleek fijn te werken. Ja, natuurlijk voelt het ietwat gevoelig aan op de huid (zeker rondom mijn ogen bij de pigmentvlekjes en rondom mijn kingebied) maar al met al is het goed te doen en valt het zelfs bij wat meer druk mee

Sayna Skin&Beauty biedt een verscheidenheid aan cosmetische dermatologische diensten die zijn ontworpen om de huid te verjongen zonder invasieve procedures. En microneedling is een optie om te overwegen.

Wat is microneedling?

Microneedling is een minimaal invasieve cosmetische dermatologische procedure die collageen stimuleert en de huid revitaliseert. Het staat formeel bekend als ‘Collageen Inductie Therapie’ (CIT) omdat elke behandeling tot een jaar lang verloren collageen herstelt en tegelijkertijd het algehele uiterlijk verbetert. Van je huid.

Dus hoe werkt het?

Microneedling omvat het inbrengen van duizenden microkanaaltjes in de huid met kleine, gesteriliseerde naalden. Dit stimuleert uw lichaam om zijn eigen natuurlijke wondgenezingsmechanisme te activeren en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine waardoor uw huid van binnenuit verjongt.

Er zijn drie fasen in het wondgenezingsproces:

 • Ontsteking: het inbrengen van microkanalen in de huid met behulp van een micronaaldapparaat van medische kwaliteit stimuleert uw immuunsysteem om de bloedstroom te vergroten, waardoor vuil wordt verwijderd en de diepe huidlagen worden gereinigd. Dit is de eerste stap bij het creëren van nieuw weefsel.
 • Proliferatie: Naarmate de ‘wond’ wordt hersteld, dragen granulatiecellen bij aan de groei van de extracellulaire matrix en nieuwe vaatstructuren. Dit is de structurele basis voor de groei van nieuw weefsel.
 • Remodelleren: de laatste stap in het verjongingsproces is het creëren van nieuw huidweefsel en vasculaire toevoer die leidt tot huidverjonging.

Microneedling stimuleert de groei van collageen en elastine, wat helpt om fijne lijntjes op te vullen, acnelittekens te verbeteren, grote poriën glad te strijken en de huid te verhelderen. Het resultaat is een frisser uitziende jij met een vollere, gladdere en jeugdiger ogende huid.

Voordelen van microneedling

De voordelen van microneedling zijn breed, blijvend en kunnen betrekking hebben op:

 • Doffe textuur, toon of ‘lage gloed’
 • Acne en diepe acnelittekens
 • Fijne lijnen
 • Ongelijke huidtextuur
 • Grote poriën
 • Lichte huidlaxiteit
 • Striae
 • Zonschade
 • Donkere vlekken of huidverkleuring (hyperpigmentatie)

Waarom kiezen voor microneedling?

 Een microneedling-procedure duurt gemiddeld 30-60 minuten en wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd. Het is populair bij patiënten en artsen omdat het veilig, effectief en langdurig is.

Wat te verwachten bij microneedling?

 Uw dermatoloog zal een verdovende crème op het behandelde gebied aanbrengen, zodat u de procedure misschien niet voelt. Vervolgens zal uw arts een micronaaldapparaat van medische kwaliteit gebruiken om de micronaalden op het te behandelen gebied aan te brengen.

Uw arts kan u producten voor na de procedure aanbieden om uw genezing te optimaliseren.

Microneedling is veilig voor alle huidtypes en is daarom een ​​uitstekende optie voor patiënten met een donkere huidskleur voor wie laser- en andere behandelingen mogelijk niet veilig zijn.

Bijwerkingen van microneedling

Hoewel microneedling veilig is, zijn er een paar dingen om te overwegen:

 • Elke microneedling-sessie duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van de grootte en locatie van het te behandelen gebied. De meeste mensen hebben drie tot zes behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Behandelingen worden over het algemeen met een tussenpoos van twee tot zes weken gepland., kan het vele weken duren om de volledige resultaten van de behandeling te realiseren.
 • Microneedling is veilig voor gezonde volwassenen. Houd er rekening mee dat de procedure vereist dat uw huid wordt gebroken om het regeneratieproces te starten. Het kan enkele dagen duren voordat uw huid volledig is genezen, waardoor de procedure beter geschikt is voor mensen die geen moeite hebben met helen. Als u een chronische huid- of gezondheidsaandoening heeft, moet u dit met uw arts bespreken.
 • Niet iedereen is een goede kandidaat. Microneedling wordt niet aanbevolen voor mensen met een voorgeschiedenis van keloïde littekens, sclerodermie, collageenvaatziekte, schimmelinfecties of een voorgeschiedenis van eczeem en psoriasis of borstvoeding.
 • Zeldzame bijwerkingen kunnen zijn: littekenvorming en er kan een infectie optreden., Het risico op infectie is laag, maar u wilt er zeker van zijn dat u het te behandelen gebied na de procedure schoonhoudt. Uw arts zal u schriftelijke instructies geven om dit zo eenvoudig mogelijk te maken. Verwacht wat roodheid na de procedure. Dit verdwijnt meestal binnen 24 uur. Het is ook normaal dat u na elke behandeling een lichte gevoeligheid bij aanraking heeft. U kunt ook een trekkerig gevoel ervaren in de eerste of twee dagen na uw behandeling. Andere bijwerkingen kunnen zijn omvatten kneuzingen en korsten na de procedure als gevolg van een mogelijke bloeding tijdens uw procedure. Uw huid zou binnen 24 uur normaal moeten aanvoelen en er normaal uit moeten zien en na drie dagen grotendeels genezen zijn.

 

Kosten microneedling

U zult uw arts willen raadplegen over uw gewenste resultaten en hoeveel behandelingen u mogelijk nodig heeft. Houd er rekening mee dat de verzekering cosmetische procedures niet dekt en dat de kosten van microneedling kunnen variëren op basis van:

 • De locatie en het totale oppervlak dat wordt behandeld
 • Aanbieder
 • Aantal vervolgbezoeken vereist

Toegevoegde actuele serums, radiofrequentie of bloedplaatjesrijk plasma.

Het is belangrijk om te weten dat microneedling een medische procedure is die alleen mag worden uitgevoerd door een erkende medische professional. Het is niet hetzelfde als doe-het-zelf microneedling-kits voor thuis. Het is het beste om een ​​gekwalificeerde, erkende professional te zoeken die goed is opgeleid en zal Hoewel de thuisspoel tijdelijk bloedvaten kan stimuleren om wallen te verminderen en uw huid op te fleuren, missen ze de robuuste en blijvende effecten van de microneedling-procedure die alleen door een dermatoloog kan worden uitgevoerd.

Als u een cosmetische ingreep overweegt, bespreek uw zorgen dan met uw dermatoloog, die u op basis van vele factoren kan adviseren over wat het beste is voor uw huid:

 • Je leeftijd
 • Jouw gezondheid
 • Huidskleur en textuur
 • Probleem plekken
 • Mogelijke bijwerkingen

Uw behandelresultaat

Als u klaar bent om uw huid echt en zinvol te verjongen, kan microneedling de behandeling bij uitstek voor u zijn. Boek vandaag nog een consult en begin op weg naar uw beste huid.

Leave a comment

Subscribe to the updates!

Subscribe to the updates!