Skip to content Skip to footer

Algemene Informatie
Opleidingen en cursusen

Na afloop van de opleidingen en cursussen ontvangt u een Instellingsdiploma/certificaat vergelijkbaar met mbo-Niveau 3. De examinering bestaat uit theorieën en praktijkexamens. De inhoudelijke gegevens hieromtrent is per onderdeel aangegeven. Deze examens zullen plaatsvinden op onze locatie aan de Kleiweg 101-A te Rotterdam. 

Naast het geven van interne cursussen en opleidingen biedt onze Academy trainingen in externe examenvormen (ANBOS) en leidt studenten op met het oog op deelname aan landelijke examens/ Specialisaties. 

Het niveau van alle specialisatie cursussen, zoals Acne is vergelijkbaar met MBO4 niveau. (Landelijke examen is verplicht)

Naast het (SBB-registratie), verplichte vergunningen en keurmerken, streeft dit erkend leerbedrijf naar kwaliteitsverbetering in betrekking tot onze vakopleidingen.

Tevens volgen wij het EXCUIVE-platform erkende branchediploma schoonheidsspecialiste. Dit erkend Diploma staat gelijk aan de Europees NLQF waardering. Om kwaliteit te waarborgen werken wij met ervaren CRKBO-geregistreerde docente en doorlopen wij momenteel alle stappen om ons als CRKBO instelling te registeren.

 Sayna Academy organiseert jaarlijks beauty-evenementen, diverse seminars en gespecialiseerde Expo’s.

Studenten van Sayna academy krijgen de kans om allerlei evenementen omtrent behandelmethodes, nieuwe beauty introducties, marketing- en networking bij te wonen en kunnen ze vaardigheden op het gebied van schoonheidsspecialiste verweven om door te groeien op de arbeidsmarkt.

Als erkend leerbedrijf biedt Sayna Skin & Beauty academy/clinic studenten en stagiaires een goede en veilige werkplek, waar ze ervaring kunnen opdoen met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Tevens is er een praktijkopleider aanwezig die de studenten op de werkvloer begeleidt.

 • Opleidingen Schoonheidsspecialiste

Met het succesvol afronden van de opleiding schoonheidsspecialist (te) ontvangt u een Instellingsdiploma vergelijkbaar met mbo-3, waarmee u meteen aan de slag kunt als werknemer en of zelfstandige ondernemer en bent u hiermee gekwalificeerd voor onderstaande vaardigheden.

 1. Gelaatsverzorging
 2. Lichaamsverzorging
 3. Voet & handverzorging
 4. Massage
 5. Ontharing en harsen

Tevens kan je je na afloop van de opleiding aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je naast het externe vier theorie-examens en drie praktijkexamens wel de cursus portfolio ondernemersvaardigheden te volgen en het extern examen af te leggen bij het Exuive examencentrum (niet inbegrepen bij het lesgeld).

 • Opleiding Skin-Master

Deze opleiding is een verdieping in huidverzorging en daarom hebben van voorkennis (basic facial of schoonheidsspecialist) een vereiste. U krijgt een uitgebreid kennis over allerlei aspecten omtrent het grootste orgaan, de huid: hierbij kunt u denken aan huidanalyse, huidverbeteringstechnieken, productkennis en productgebruik, kuren en methoden (acne controle, peeling, eczeem, teleangiëctastieën… ) en tot slot advies en verkooptechnieken. Na de examinering bent u gekwalificeerd als skin-Master.

 • Opleiding Brows stylist

Na deze opleiding bent u expert in wenkbrauwstyling en bent u gekwalificeerd voor onderstaande vaardigheden.

 1. Lash lift & lamination brows
 2. Henna brows
 3. Brows Treden
 4. Nano brows micro hair growth
 • Opleiding Nagelstylist

Met de keuze voor nagelstylist heb je een creatieve en winstgevend beroep in handen/voeten. Met deze diploma bent u gekwalificeerd voor onderstaande vaardigheden en kunt u direct als nagelstyliste aan de slag!

 1. Manicure & Pedicure
 2. Gelnagel-techniek
 3. BIAB nagel-techniek
 4. Shellac- techniek
 • Cursussen

– Basic- Facial

Met het behalen van deze cursus ontvangt u een deelcertificaat voor gelaatsverzorging. Dit Basic-Facial cursus is de basiskennis van de huid en daarmee een vereiste voor het volgen van onderstaande;

 1. Microneedling Plus
 2. Productkennis
 3. Apparaten en trainingen
 4. Skinexpert
 • Microneedling Plus

Voor het volgen van deze cursus is Basic-facial certificaat een vereiste. Na de certificering bent u bekwaam in het behandelen van onderstaande huidaandoeningen en huidverjongingstechnieken:

 1. Acne controle
 2. Antipigmentatie
 3. Antistriae & littekens
 4. Stimulatie van de haarwortel
 5. Collageen therapie
 6. Huidversteviging
 • Productkennis

Productkennis is een dagcursus waarbij de drie huidverzorgingsproducten Ericson Laboratoria Paris, Yellow rose en Universe skin worden geanalyseerd. Hierbij gaan we dieper in op diverse soorten crèmes, maskers, lysings, peelings, pakking. Na deze dagcursus heeft u voldoende kennis over de eigenschappen en de werking van deze lijnen.

 • Skin Master II

Is een golden-master certificate van Sayna skin and beauty academy in samenwerking met Ericson Laboratoria Paris en Nim cosmetica Nederland. Betreft Ericson Laboratoria Paris kunt u zich specialiseren in onderstaande drie lijnen:

 1. Hydra advanced skin
 2. Vitamine energy skin
 3. Line correction skin
 • All-round PMU specialist (Permanente make-up)

Tijdens de Allround basisopleiding leer je de grondbeginselen van de wenkbrauw, – eyeliner en lip. Na het afronden van deze cursus bent u gekwalificeerd als micropigmentatie specialist.

 • Cosmetische hand en voetverzorging

Dit is een vak onderdeel van onze interne opleiding schoonheidsspecialiste. In het geval u over deze certificaat beschikt dan heeft u vrijstelling voor het vak onderdeel CHNV-praktijkexamen schoonheidsspecialiste. Heeft u dit cursus succesvol afgerond dan bent u bekwaam in het uitvoeren van onderstaande onderdelen:

 1. Basis pedicure & Manicure
 2. Hygiëne & Desinfectie
 3. Analyse & Anamnese 
 4. Vijlen & Scrubben
 5. Verwijdering & Reiniging
 6. Hand en voetmassage
 7. Masker
 8. Lakken Nagels & Shellac
 • Apparatuur en trainingen

Elk apparaat heeft een aparte dag-training die u volledig dient te volgen. Hierna bent u gecertificeerd voor het uitvoeren van behandelingen met het desbetreffende apparaat.

 1. De HydraFacial apparaat
 2. High Frequentie apparaat
 3. The skin scrubber apparaat
 4. De radiofrequentie apparaat

Alle opleidingen en cursussen worden intern getoetst. Deze interne examinering bestaat uit een theorie-examen en een intern praktijkexamen en vinden plaats op onze locatie aan de Kleiweg 101-A te Rotterdam. Echter bestaat de interne examinering voor de opleiding schoonheidsspecialiste, uit drie interne theorie-examens en drie interne praktijkexamens. Met het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een Instellingsdiploma vergelijkbaar met MBO-3 en kun u meteen aan de slag als werknemer en of als zelfstandige ondernemer. Tevens kunt u zich aansluiten bij het ANBOS (optioneel). Hiervoor dien je naast vier externe theorie-examens en drie praktijkexamens ook de cursus portfolio ondernemersvaardigheden te volgen (niet inbegrepen bij het lesgeld).

U dient het extern examen af te leggen bij het Exuvial examencommissie.

De kosten per Theorie-examen zijn €105,00 en per praktijkexamen €225,00

De aanvraag voor externe examinering kunnen enkel via de opleider worden aangevraagd en is niet inbegrepen bij het lesgeld.

Beschikt u al over een diploma schoonheidsspecialiste dan kunt u ervoor kiezen om enkel examentraining te volgen.

 • Starterspakket €1.500,00
 •  Examentraining voor het ANBOS
 • Examentrainingen niveau 3, 3500 (ex centraal examen kosten, ex
 • Onderneming cursus)
  Losse trainingen Per les/dag €250,00
 • Ondernemingen Portfolio € 850.00
 • Examentraining niveau 4 (Specialisaties)
 • Acne Specialisatie: €1.690,00
 • Elektrisch ontharing €2.200,00 excl. Apparaat
 • Additionele behandelingen €1.290,00
 • Huid verbeterende massage incl.
  Si. Atsu massage €2.500,00

Om hygiëne protocollen te waarborgen, start ieder student de opleiding met een eigen starterspakket. Betreft de opleidingen is het aanschaffen van een (complete) starterspakket een vereiste. Dit pakket bevat huid verzorgingsproducten, 

Massageproducten en producten voor het harsen/epileren

Kosten starterspakket €1.500,00

Betreft de cursussen heeft student(e) enkel huid verzorgingsproducten nodig.

Kosten starterspakket €650,00

De Apparaten die in gebruik worden gesteld bij het beoefenen en het uitvoeren van een behandeling is niet bij het starterspakket inbegrepen. Wel is het mogelijk om dit via onze website aan te schaffen.

Overige studiemateriaal dat gedurende opleiding beschikbaar wordt gesteld:

 • Behandel bed
 • Stoel
 • Loeplamp
 • Apparatuur (zoals koeldamp apparaat, Vapazone etc.)
 • Alle overige benodigdheden

Bij het niet behalen van uw examen kunt u zich binnen vier weken aanmelden voor een herkansing. De eerste herkansing is voor de deelnemer kosteloos maar hierna worden uiteraard kosten in rekening gebracht.

Kosten 2e herexamen:

 • Theorie-examen: €55,00
 • Praktijkexamen: €125,00

*Alle overig externe examineringen dient de deelnemer zelf te bekostigen.

Naast het geven van interne cursussen en opleidingen met een erkend branche-diploma, biedt onze Academy trainingen in externe examenvormen (ANBOS) en leidt studenten op met het oog op deelname aan landelijke examens. Naast het (SBB registratie), verplichte vergunningen en keurmerken, streeft dit erkend leerbedrijf naar kwaliteitsverbetering in betrekking tot onze vakopleidingen. Tevens volgen wij het TCI-platform erkende branchediploma schoonheidsspecialiste. Dit erkend Diploma staat gelijk aan de Europees NLQF waardering. Om kwaliteit te waarborgen werken wij met ervaren CRKBO-geregistreerde docente en doorlopen wij momenteel alle stappen om ons als CRKBO-instelling te registeren.

De oprichter van Sayna Skin & Beauty Academy heeft de nodige expertise op het gebied van huidverzorging en schoonheid.  Sayna Academy organiseert jaarlijks beauty-evenementen, diverse seminars en gespecialiseerde Expo’s. Studenten van Sayna academy krijgen de kans om allerlei evenementen omtrent behandelmethodes, nieuwe beauty introducties, marketing- en networking bij te wonen en kunnen ze vaardigheden op het gebied van schoonheidsspecialiste verweven om door te groeien op de arbeidsmarkt. Als erkend leerbedrijf biedt Sayna Skin & Beauty academy/clinic studenten en stagiaires een goede en veilige werkplek, waar ze ervaring kunnen opdoen met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Tevens is er een praktijkopleider aanwezig

die de studenten op de werkvloer begeleidt.

4.A) inschrijf formulier, optie afvinken bij het algemene voorwaarde voorafbetaling

Alle examens op het gebied van schoonheidsspecialiste, huidverzorging (uiterlijke verzorging) vinden plaats in onze Academy volgens het platform ANBOS en TCI.

De Digitale theorie-examens en Praktijkexamens vinden plaats onder het toezicht van de examinator en zal voor minimaal acht studenten en maximaal 12 studenten worden gehouden. De examendatum van elke opleiding/cursus wordt voor aanvang van de cursus bekend gemaakt.

Examenuitslagen worden na het afleggen, binnen drie kwartier bekend gemaakt. Tijdens examens is overleg met mededeelnemers niet toegestaan (Bij overtreding wordt je examen afgewezen). Als je zakt, kun je na vier weken het Herkansing-examen doen.

Studenten die tot de datum van elk examen online of persoonlijke ondersteuning nodig hebben, kunnen indien nodig extra ondersteuning krijgen. Dit kan op locatie of online, via de app, telefonisch of per e-mail.

Op verzoek van Farsi-talige studenten is er een mogelijkheid tot meer ondersteuning voor studenten met een taalbarrière. Door ondersteuning te bieden via een medesprekende docent. Onze opleidingen en cursussen worden zowel in het Nederlands als Farsi aangeboden.

Sayna Skin & Beauty Academy wil een bijdrage leveren aan het integratiebeleid binnen Nederland. Met het bieden van erkende vakopleidingen aan meertaligen willen wij een breeder doelgroep bereiken, ze de mogelijkheid bieden eigen vaardigheden te ontwikkelen en ze te helpen doorstromen naar de arbeidsmarkt!