Skip to content Skip to footer

MOET IK BODY SCRUB GEBRUIKEN VOOR OF NA HET SCHEREN?

Q

Als je je pas geschoren benen over elkaar schuift, vraag je je misschien af ​​of er iets luxers zachts in de wereld is. Eigenlijk is er – vers geschoren en geschrobde benen.

Het gebruik van een bodyscrub kan je zelfs helpen om de meest zijdezachte, zachtste benen te krijgen. Maar de vraag blijft, gebruik je bodyscrub voor of na het scheren? En hoe vaak moet je scrubben? In deze gids leggen we alles uit wat u moet weten over het opnemen van een bodyscrub in uw beenscheerroutine.

Scheren en dan schrobben of schrobben en dan scheren?

Scheren en scrubben zijn beide dwingende waardevolle lichaamsverzorgingsgewoonten, maar je vraagt ​​je misschien af ​​hoe ze precies samenwerken om zijdezachte benen te krijgen.

Moet je schrobben voor of na het scheren?

 

Het antwoord is allebei!

Op de dagen dat je je benen gaat scheren, moet je direct voor het scheren een bodyscrub gebruiken. En tussen de scheerdagen door moet je ook regelmatig schrobben. Als dit allemaal klinkt als overkill voor lichaamsexfoliatie, staat u ons toe het uit te leggen:

● Scrubben voor het scheren – Het gebruik van een bodyscrub vlak voor het scheren helpt om alle dode huidcellen rond elke haarschacht te verwijderen. Deze exfoliatie kan je niet alleen helpen om een ​​gladdere scheerbeurt te krijgen, maar het vermindert ook het risico op scheerbrand door je scheermes ontstopt te houden en te presteren met maximale scherpte.

● Schrobben tussen scheerbeurten – Schrobben tussen scheerbeurten door helpt je huid schoon te houden, verstopte poriën te minimaliseren en pijnlijke ingegroeide haartjes te voorkomen.

Vijf stappen voor Oh-SoBaby Zachte, gladde benen

Dus, hoe kun je een bodyscrub gebruiken op je beenscheerdagen? Met 5 eenvoudige stappen kunt u uw beste, gladste scheerbeurt ooit krijgen:

Stap 1 – Zorg ervoor dat het water in je douche warm is om je poriën te helpen openen.

Stap 2 – Bereid je huid voor door bodyscrub aan te brengen en deze zachtjes in cirkelvormige bewegingen te scrubben.

Stap 3 – Spoel de scrub grondig van je benen en breng scheerschuim, gel of mousse aan.

Stap 4 – Scheer tegen de nerven van je beenhaar in, was en spoel je scheermes regelmatig af.

Stap 5 – Spoel, droog en breng onmiddellijk bodylotion aan op je benen (onze oprichtster Kate HOUDT van de combinatie van onze ExfoliKate™ Resurfacing Body .Scrub, gevolgd door Dry Skin Saver)

Op de dagen dat je je benen niet scheert, volg je gewoon stap 1, 2 en 5.

De voordelen van schrobben en scheren:

Herinner je je die Venn-diagrammen nog van de middelbare school? De twee overlappende cirkels die overeenkomsten en verschillen vergelijken? Als je de voordelen van scheren en scrubben verkent, kun je ze in een Venn-diagram zien, want hoewel deze twee schoonheidspraktijken verschillend zijn, hebben ze ook gemeenschappelijke voordelen.

Waarom een ​​bodyscrub gebruiken?

Over het algemeen kan het gebruik van een bodyscrub een geweldige manier zijn om dode huidcellen te verwijderen en een frisse laag gladde huid op uw benen, armen en romp te onthullen.

En als je denkt dat je geen dode huidcellen hebt, denk dan nog eens goed na. Je huid is in een staat van constante regeneratie (wat geweldig is!). Oude huidcellen sterven af, vallen af ​​en worden vervangen door nieuwe huidcellen. In feite verlies je elke dag ongeveer 40.000 huidcellen. Soms vallen deze huidcellen gemakkelijk weg, maar andere keren kunnen ze blijven hangen en aan elkaar en aan de natuurlijke oliën van uw huid blijven plakken. Dit kan leiden tot een doffe, droge en schilferende huid.

Bij gebruik 2-3 keer per week kunnen bodyscrubs helpen om uw huid schoon en fris te houden door dode huidcellen weg te vegen en de regeneratie van nieuwe huidcellen te stimuleren. Door dit te doen, kunnen bodyscrubs ook:

● Help verstopte poriën te minimaliseren

● Voorkom ingegroeide haartjes

● Maak een droge huid ontvankelijker voor vochtinbrengende crème

Lichaamsscrubs zijn verkrijgbaar in een overvloed aan formuleringen, en het kan een beetje testen zijn om degene te vinden die het beste bij u past.

Zoek naar ingrediënten van hoge kwaliteit die handmatige, enzymatische en chemische exfolianten combineren, evenals hydraterende vochtinbrengende ingrediënten die herstellen voor een gezond ogende huid.

 

Waarom je benen scheren?
Als u haar van uw lichaam wilt verwijderen, zijn er drie basiskeuzes voor ontharing:
●Was het af

● Scheer het af met een scheermes

●Verbrand het met chemicaliën of een laser


Voor de meeste mensen is scheren met een scheermes de voorkeursmethode voor verwijdering, omdat het effectief, relatief goedkoop en handig is.

Er is een breed scala aan scheerapparaten beschikbaar, waaronder:
●Volledig wegwerp

● Elektrisch

● Patroon

Onze Skin Health Experts zijn gepassioneerde docenten als het gaat om het scheren voor een optimale huidgezondheid. Of je het nu weet of niet, maar scheren gaat niet alleen over het verwijderen van lichaamshaar. Het gaat ook over huidverzorging. Net als bij schrobben, helpt het gebruik van een scheermes – of het nu je benen, oksels, armen of gezicht zijn – dode huidcellen te verwijderen en de nieuwe cellen eronder te onthullen (jongere, gezonder uitziende cellen).

Leave a comment