Skip to content Skip to footer

HELPT NIACINAMIDE BIJ ACNE?

QHelpt niacinamide bij acne?
Als je net als wij bent, ben je altijd op zoek naar manieren om je huid te verbeteren. Gezond eten, stress verminderen en de beste huidverzorgingsproducten en ingrediënten gebruiken voor uw huidtype en huidproblemen zijn allemaal belangrijke factoren in uw zoektocht naar een heldere en stralende huid.

Als je een vette of acne-gevoelige huid hebt, is de juiste inname van bepaalde vitamines, waaronder vitamine B3, ook bekend als niacinamide, een cruciaal hulpmiddel bij het bestrijden van een onzuivere, vlekkerige of acne-gevoelige huid.

Headshot of displeased young blond woman with towel on her head, looking with painful face at the camera while squeezing pimple on her forehead. Portrait of Caucasian girl against blue wall background

Vitamine B3, ook bekend als niacinamide, helpt je lichaam het voedsel dat je eet om te zetten in energie door het lichaam te helpen hun vetten en eiwitten te absorberen (1). Dit helpt op zijn beurt uw huid en haar gezond te houden. Er zijn ook aanwijzingen dat niacinamide de verschijning van acne-vlekken kan helpen verminderen.

Benieuwd hoe het allemaal werkt? Onze Skin Health Experts onthullen de ongelooflijke voordelen van deze krachtige vitamine.

Wat is niacinamide?
Niacinamide is een in water oplosbare vorm van vitamine B3. Dit betekent dat je lichaam geen overschot opslaat. In plaats daarvan moet het afkomstig zijn van het voedsel dat u eet. U kunt aan de behoefte van uw lichaam aan niacinamide voldoen door (2) te consumeren:

● Bieten

● Vis

● Eieren

● Noten en zaden

● Bonen

● Groene groenten

● Versterkte broden en granen

● Eieren

Naast het toevoegen van deze heerlijke, vitamine B3-verpakte voedingsmiddelen aan uw dieet, kunt u ook producten met niacinamide topisch toepassen.

Hoewel plaatselijke toepassingen niet dezelfde lichaamsversterkende voordelen bieden als de inname van niacinamide, kunnen ze de gezondheid van uw huid helpen verbeteren.

Welke voordelen heeft niacinamide voor uw huid?
Huidverzorgingsproducten die niacinamide bevatten, zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. En het is geen verrassing als je kijkt naar de mogelijke voordelen die niacinamide voor je huid kan bieden, zoals (3):

● Behandeling van hyperpigmentatie – Niacinamide helpt het enzym dat verantwoordelijk is voor het produceren van pigmentatie, of melanine, te blokkeren en de huidtint te verbeteren.2.1

● Vasthouden van vocht – De plaatselijke toepassing van niacinamide stabiliseert uw natuurlijke huidbarrièrefunctie, waardoor de hoeveelheid water die het verliest, wordt verminderd. Dit brengt het vochtgehalte in uw huid in evenwicht, waardoor het een zacht, glad uiterlijk krijgt.

● Voorkom de tekenen van huidveroudering – Door het stimuleren van vochtretentie en het stimuleren van celherstel, kan niacinamide het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels voorkomen of verminderen.

● Vermindering van ontstekingen – Niacinamide helpt ontstekingen te verzachten, waardoor roodheid, veroorzaakt door bepaalde huidaandoeningen, kan verminderen.

● Regulering van de olieproductie – Niacinamide reguleert de hoeveelheid olie die door uw huid wordt geproduceerd door het vochtgehalte van uw huid in evenwicht te brengen. Dit helpt het type overproductie van olie te voorkomen dat kan leiden tot acne.

Als het gaat om puistjes en acne, is het belangrijk om kritisch te zijn over de producten en ingrediënten die u in uw huidreinigingsroutine opneemt. Je hebt waarschijnlijk gehoord van verschillende ingrediënten voor acne, van salicylzuur tot benzoylperoxide. Maar je vraagt ​​​​je misschien af: “is benzoylperoxide goed voor acne?” of “kan salicylzuur acne behandelen?” Net zoals je je waarschijnlijk afvraagt ​​hoe niacinamide kan helpen bij acne en het opruimen van de huid.

Hoe kunt u niacinamide gebruiken voor een huid die gevoelig is voor acne?
Met alle andere voordelen die het met zich meebrengt, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af: helpt niacinamide bij acne? Als je kijkt naar het vermogen van niacinamide om de olieproductie te reguleren en irritatie te minimaliseren, krijg je een idee van de huidzuiverende voordelen.

Niacinamide helpt bij het reguleren van de huidproductie van talg, een soort olie die wordt geproduceerd door de talgklieren in de huid. Overproductie van talg is gekoppeld aan matige tot ernstige acne-uitbarstingen (4). Het toevoegen van actuele niacinamide aan uw dagelijkse huidverzorgingsroutine is misschien het ontbrekende stukje van uw goede huidpuzzel.

Hoeveel niacinamide heeft u nodig als u acne heeft?

Onder huidverzorgingsexperts is er geen consensus over de exacte hoeveelheid niacinamide die wordt aanbevolen voor het verminderen van de olieproductie en roodheid in verband met een voor acne gevoelige huid. Studies die de effectiviteit van niacinamide voor de behandeling van andere huidproblemen ondersteunen, gebruikten echter lokale oplossingen met een concentratie van 2% tot 5% (5).

Zijn er bijwerkingen die verband houden met niacinamide?

De bijwerkingen van niacinamide zijn doorgaans mild. Enkele van de meest gerapporteerde zijn (6):

● Lichte jeuk van de huid

● Verschijning van roodheid

●Algehele huidirritatie

● Mild branderig gevoel

Veel van deze irriterende stoffen verdwijnen na verloop van tijd naarmate uw huid zich aanpast aan het ingrediënt. Het wordt echter aanbevolen om met uw dermatoloog of arts te praten als de symptomen aanhouden – zij kunnen u aanraden de hoeveelheid product die u gebruikt te verminderen of een andere benadering te proberen om de huid vlekvrij te houden.

Ontdek je beste huid met de Skin Health Experts van Sayna Skin and Beauty clinic.

Niacinamide is een must-have voor een gezonde huid.

Leave a comment