Skip to content Skip to footer

HOE ZORG JE VOOR JE HUID VOOR EN NA EEN MICRONEEDLING-BEHANDELING?

Microneedling is een innovatieve cosmetische procedure waarbij een apparaat wordt gebruikt dat is bedekt met kleine, ondiepe naalden om een ‘micro-wond’ te veroorzaken. Dit stimuleert de huid om de aanmaak van collageen te stimuleren.

Op deze manier bevordert het een gladdere, zachtere en jeugdiger ogende huid na slechts 4-5 behandelingssessies! Het kan effectief worden gebruikt voor een aantal problemen, waaronder:

  • Fijne lijntjes en diepe rimpels
  • Littekens veroorzaakt door acne of een operatie
  • Problemen met huidpigmentatie
  • Huid die zijn volle, jeugdige uitstraling heeft verloren

Op maat gemaakte microneedling-huidbehandelingen in onze Kelowna Skin Clinic

Bij Sayna Skin & beauty clinic gebruiken onze zeer ervaren huidverzorgingsspecialisten geavanceerde hulpmiddelen om op maat gemaakte microneedling-huidbehandelingen te creëren die perfect passen bij uw unieke huidtype, zorgen en esthetische doelen, waardoor u direct een gezonde, jeugdige uitstraling krijgt.

HOE ZORG JE VOOR JE HUID VOOR EN NA EEN MICRONEEDLING-BEHANDELING?

Microneedling is een uiterst veilige en effectieve cosmetische ingreep. Zoals bij alle behandelingen is het echter essentieel om uw huid voor en na de procedure speciaal te verzorgen voor een snel herstel en de beste resultaten.

Instructies voor de voorbehandeling van microneedling
Het volgen van de juiste instructies voor de behandeling zorgt ervoor dat uw behandeling soepel verloopt en helpt bijwerkingen te minimaliseren.

Tips voor de behandeling

Vermijd Accutane in de zes maanden voorafgaand aan het begin van uw behandelingssessies.
Gebruik geen lokale middelen die de gevoeligheid van uw huid kunnen verhogen, zoals retinoïden, exfolianten, lokale antibiotica of zuren 5-7 dagen voorafgaand aan uw behandeling.
Gebruik geen ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen, Motrin of Advil gedurende ten minste 3 dagen voorafgaand aan uw microneedling-sessie. Deze zullen interfereren met het natuurlijke ontstekingsproces dat essentieel is voor uw huidverjonging.
Vermijd IPL/laserprocedures, onbeschermde blootstelling aan de zon of zonnebrand gedurende ten minste 2 weken voorafgaand aan uw procedure.
Geen harsen, ontharingscrèmes of elektrolyse op het te behandelen gebied gedurende 5-7 dagen voorafgaand.
Scheer de dag van de procedure niet om huidirritatie te voorkomen. Als er dicht haar aanwezig is in het behandelgebied, scheer je dan de dag voordat je aankomt voor je afspraak.
Als u vatbaar bent voor een koortslip, neem dan 2 dagen voor en op de dag van de behandeling een antiviraal middel.
Vermijd een week van tevoren bloedverdunners omdat blauwe plekken een vaak voorkomende bijwerking van microneedling zijn.
Dag van de behandeling
Als u weet wat u kunt verwachten op de dag van uw microneedlingbehandeling, zal deze procedure zo comfortabel en zorgeloos mogelijk voor u zijn.

Wat te verwachten op uw afspraak?

Je huid wordt gereinigd zodat deze vrij is van lotion, olie, make-up, poeder of zonnebrandcrème. Indien u dit wenst, kunt u bij binnenkomst uw gezicht wassen in het kantoor.
U wordt gevraagd om uw huidverzorgingsspecialist te informeren over alle relevante veranderingen in uw medische geschiedenis en van alle medicijnen die u gebruikt.
Uw specialist zal vragen of er cosmetische tatoeages in de behandelruimtes zijn.
30-45 minuten voorafgaand aan uw behandeling wordt topische lidocaïne op uw huid aangebracht.
De microneedling-behandeling is een in-office procedure die doorgaans tot 60 minuten in beslag neemt.

Leave a comment

Subscribe to the updates!

Subscribe to the updates!