Skip to content Skip to footer

Wanneer mogen massages absoluut niet gegeven worden?

QSimpel gezegd, als een patiënt zich presenteert met een absolute contra-indicatie, mag er in geen geval gemasseerd worden. Besmettelijke ziekten, braken, diarree, koorts, hevige pijn, nierziekte of een voorgeschiedenis van trombose worden bijvoorbeeld allemaal als absolute contra-indicaties voor massage beschouwd.

Contra-indicaties voor massage

De definitie van een contra-indicatie voor massage is een reden om iemand geen massage te geven. Een contra-indicatie is iets waar massage een negatief effect op kan hebben, bijvoorbeeld koorts of hevige pijn.

Indicaties voor massage
De definitie van een indicatie voor massage is letterlijk, een reden om iemand een massage te geven, of als een voorwaarde die massage positief kan beïnvloeden. Een reden om massage aan te bevelen zou bijvoorbeeld zijn als ze pijn of spanning in een deel van hun lichaam hebben.

De lijst met indicaties voor massage is uitgebreid, zoals u zich kunt voorstellen, maar hier zijn enkele veelvoorkomende om u te helpen het principe te begrijpen: rugpijn, nek- of schouderpijn, spierspasmen, spierzwakte, whiplash, zenuwletsel, carpaaltunnelsyndroom , ischias, slechte bloedsomloop, tendinitis, artritis, fibromyalgie, constipatie, hoofdpijn en migraine, sinusstoornissen en huidproblemen.

Wanneer een contra-indicatie het hele lichaam aantast, is er sprake van een algemene contra-indicatie.

Absolute contra-indicaties

Wanneer iets als een absolute contra-indicatie wordt beschouwd, betekent dit dat de cliënt geen massage op dat specifieke gebied mag krijgen, ongeacht de omstandigheden. Als iemand bijvoorbeeld DVT (diepe veneuze trombose) heeft gehad, mogen in geen geval de onderste kuitspieren worden gemasseerd.

Leave a comment

Subscribe to the updates!

Subscribe to the updates!