Skip to content Skip to footer

Wat is dermapen micro-needling?

D

ermapen micro-needling maakt gebruik van een klein dermatologisch behandelingsapparaat (de dermapen), voor een micro-needling-procedure die het vermogen heeft om huidproblemen zoals veroudering, fijne lijntjes, striae en acnelittekens effectief aan te pakken.

De dermapen ontleent zijn naam aan het woord ‘dermatologie’ en een ‘pen, waar hij qua uiterlijk op lijkt. De dermapen micro-needling behandeling kan een huid bereiken die strakker, helderder en verfrist is. Dermapen geniet nu de voorkeur van cosmetische experts over de hele wereld, nadat het zijn efficiëntie en effectiviteit heeft bewezen, evenals flexibiliteit in hoe het wordt gebruikt.

In deze blog bekijken we hoe dermapen micro-needling werkt, vragen we wie geschikt is voor de ingreep en beantwoorden we veelgestelde vragen over de behandeling.

Hoe werkt dermapen micro-needling?

Net als traditionele Chinese acupunctuurtherapie, werkt dermapen micro-needling door de bovenste huidlaag te doorboren om genezing te bevorderen. In tegenstelling tot acupunctuur is het doel van micro-needling om het uiterlijk van de huid te verbeteren, in plaats van pijn te verminderen.

Een dermapen bestaat uit 12 naalden die worden gebruikt om de huid te doorboren. De pen wordt verticaal over de huid gehouden en zodra de pen in de juiste positie is, wordt er een kleine motor in de pen aangezet die ervoor zorgt dat de naalden de huid binnendringen door snel heen en weer te bewegen. Door hun speciale ontwerp draaien de naalden lichtjes en openen ze effectief de poriën en doorboren ze de bovenste huidlaag.

Het is belangrijk dat de pen de huid doorboort, omdat dit de huidverjonging in gang zet. Wanneer een persoon zichzelf snijdt of bezeert, zal de huid zichzelf herstellen door collageen en elastine aan te maken, wat de groei stimuleert. Door hetzelfde principe toe te passen op dermapen micro-needling, zal de huid de productie van elastine en collageen verhogen om de gepiercete huid te behandelen. Tot op zekere hoogte bedriegt micro-needling de huid om zichzelf te genezen, waardoor de huid verfrist en verjongd wordt.

Wat kan dermapen micro-needling behandelen?

Dermapen micro-needling wordt meestal op het gezicht gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, maar kan ook worden gebruikt om veelvoorkomende huidproblemen zoals striae en littekens op verschillende delen van het lichaam te behandelen. Laten we eens kijken naar enkele van de

mogelijke redenen om een ​​dermapenbehandeling te ondergaan:

  • Om het uiterlijk van een litteken te verminderen: Nadat de huid een wond geneest en een litteken vormt, gedraagt ​​het lichaam zich alsof het gebied weer normaal is. Dermapen micro-needling kan het littekenweefsel doorboren en de huid stimuleren om de beschadigde huid te vervangen door een nieuwe, onbeschadigde huid.
  • Om de verschijning van striae te verminderen: Net als littekens behandelt het lichaam striae niet als iets dat moet worden genezen. Dermapen micro-needling over striae kan genezing initiëren en de groei van nieuwe huid bevorderen.
  • Om fijne lijntjes en rimpels te minimaliseren: De inductie van elastine en collageen, veroorzaakt door het verwonden van de huid met een dermapen, zorgt ervoor dat de huid strakker en dikker wordt, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Dermapen micro-needling kan daarom worden beschouwd als een anti-verouderingsbehandeling.

Wat zijn de voordelen van dermapen microneedling?

Afgezien van de anti-verouderings- en littekenverminderende voordelen, heeft dermapen micro-needling vele andere voordelen, waaronder:

  • Minimaliseren van vergrote poriën
  • De huid strakker maken
  • Behandeling van haarverliesproblemen zoals alopecia
  • Helpt de huid om producten efficiënter te absorberen, zodat de meeste voordelen van huidverzorgingsproducten kunnen worden behaald

Wie is een ideale kandidaat voor dermapen micro-needling?

Dermapen micro-needling is een minimaal invasieve behandeling en wordt daarom geschikt geacht voor de meeste mensen, op voorwaarde dat ze in goede algemene gezondheid verkeren. Personen die acnemedicatie gebruiken, moeten echter hun huisarts raadplegen om te controleren of de behandeling geschikt is voor hen. Zwangere vrouwen wordt op dezelfde manier geadviseerd om geen behandeling met dermapen te krijgen.

Dermapen micro-needling heeft geen ernstige bijwerkingen en is daarom geschikt voor mensen die hun drukke levensstijl willen behouden. Na de behandeling kunnen er lichte blauwe plekken ontstaan, het wordt aanbevolen om een ​​week lang direct zonlicht te vermijden en het dragen van zonnebrandcrème wordt aangeraden. Na drie dagen zouden eventuele blauwe plekken of roodheid moeten verdwijnen.

 

Veelgestelde vragen over dermapen micro-needling

 

Zal dermapen micro-needling pijn doen?

Een plaatselijke verdoving zal voorafgaand aan de behandeling worden toegediend, meestal 30 minuten ervoor, om ervoor te zorgen dat de behandeling pijnloos is. Een verdovende crème kan ook worden gebruikt als een patiënt een bijzonder gevoelige huid heeft.

Hoe vaak zal de pen mijn huid puncturen?

De dermapen is in staat om per seconde 1300 micro-prikjes te maken, dit aantal gaatjes stimuleert de huid om collageen en elastine aan te maken zonder de normale huidfuncties in gevaar te brengen.

Hoe moet ik me voorbereiden op de behandeling?

Veel water drinken en proberen een gezond dieet met veel fruit en groenten te eten in de week voor uw behandeling, zal uw huid helpen voorbereiden op de behandeling. Het is ook raadzaam om een goede huidverzorgingsroutine aan te houden en het wordt aanbevolen om uw huid 2-3 dagen voor uw behandeling te exfoliëren.

Waarin verschilt een dermapen van een dermaroller?

Dermapen-behandeling wordt over het algemeen als superieur beschouwd aan een dermaroller omdat het minder pijnlijk is en een dermapen-behandeling minder hersteltijd heeft.

Hoeveel behandelingen met dermapen zijn nodig?

Huidverjonging kan worden bereikt met één behandeling, maar voor meer uitgebreide problemen zoals acnelittekens kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Klaar om meer te leren over dermapen micro-needling?

Bel vandaag nog het expertteam van Sayna Skin&Beauty op 06 57 58 87 07 en we helpen u graag verder.

Leave a comment