Skip to content Skip to footer

WAT DOET SQUALANE VOOR UW HUID?

Q

Iedereen wil een stralende, gezond ogende huid en het creëren van een huidverzorgingsroutine die uniek is voor de behoeften van onze huid is de beste manier om dat doel te bereiken. Een ingrediënt dat de laatste tijd de krantenkoppen haalt, is squalaan.

Squalane wordt gebruikt in moisturizers, serums en zelfs reparatiebehandelingen. Maar wat is squalaan en wat doet het voor je huid? Als u meer wilt weten over deze huidverbeterende olie, dan zijn onze Skin Health Experts van Sayna Skin and Beauty Clinic hier om u te helpen dit superhydraterende ingrediënt beter te begrijpen en hoe u het in uw huidverzorgingsregime kunt opnemen.

Wat is squalaan?
Hoewel squaleen misschien een nieuwe term voor je is, is je huid al op de hoogte van de voordelen van dit ingrediënt – sterker nog, het produceert het op natuurlijke wijze! Squaleen is een natuurlijke olie die aanwezig is in de opperhuid van uw huid.1 Wanneer het wordt toegevoegd aan huidverzorgingsingrediënten, wordt het squaleen en is het een cruciaal onderdeel van een gezond uitziende huid. Dagelijkse toepassing van squalaan biedt allerlei voordelen, variërend van anti-aging tot hydratatie.

Voordelen van Squalane voor de huid:
Wat doet squaleen voor de huid? Een van de bekendste voordelen is het vermogen om uw huid een jeugdiger uiterlijk te geven door fijne lijntjes en rimpels glad te strijken en de textuur van uw huid te verzachten. Regelmatig squalaan gebruiken kan ook helpen de vorming van nieuwe rimpels te minimaliseren, waardoor uw huid er beter uitziet en beter aanvoelt dan ooit.

Squalane is een krachtige vochtinbrengende crème
Hoewel squaleen licht van gewicht is, bevat het precies de juiste hoeveelheid hydratatie om je huid soepel, gehydrateerd en stralend te maken. Bovendien, omdat het zo lijkt op squaleen, een natuurlijk geproduceerde olie, werkt het met de natuurlijke beschermende barrière van uw huid en beschermt het tegen schadelijke, externe irriterende stoffen. Wanneer uw huid niet goed gehydrateerd of uitgedroogd is, is de talgvorming van de huid hoog, met als gevolg een vette huid en verstopte poriën. Door de huidbarrière te beschermen en te hydrateren zal de huid er gezonder uitzien. Als je overweegt een nieuwe vochtinbrengende crème aan je routine toe te voegen en je kijkt naar verschillende soorten vochtinbrengende crèmes, raden onze huidgezondheidsexperts een vochtinbrengende crème met squalaan aan omdat het de huid effectief hydrateert.

Squalane is rustgevend
Een van de vele voordelen van squalaan is dat het rustgevende eigenschappen biedt. Als u roodheid, een droge en/of schilferige huid ervaart, vatbaar bent voor acne of een gevoelige huid heeft, kan het regelmatig aanbrengen van squalaan irritatie helpen verminderen en verlichten. Voor optimale resultaten kunt u Squalane gebruiken in zowel uw ochtend- als middagverzorgingsroutines.

Squalaan is een niet-comedogeen
Veel zware vochtinbrengende crèmes hebben de ongelukkige reputatie dat ze de poriën verstoppen en tot acne leiden. Squalaan is lichtgewicht van aard en heeft krachtige hydraterende voordelen en wordt als niet-comedogeen beschouwd, waardoor het een uitstekende keuze is voor alle huidtypes.

Het kan helpen bij een vette huid
Squalaan is een gehydrogeneerde versie van squaleen, een olie die je huid van nature aanmaakt. Omdat squalaan deze olie nabootst, herkent je huid het, en als het regelmatig wordt aangebracht, begint het de olieproductie aan te passen om alleen te produceren wat nodig is. Na verloop van tijd zal je huid zelf minder olie produceren, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die worstelen met een vette huid.

Het kan het algehele uiterlijk van de huid een boost geven
Squalane bevat krachtige antioxidanten, die veel voordelen bieden, waaronder het egaliseren van je huidskleur door donkere vlekken en littekens te vervagen. Het verheldert uw algehele teint en laat uw huid stralend en jeugdig ogen.

Het is geweldig voor een gevoelige huid
Squalane is een van de zachtste hydraterende ingrediënten op de markt. De delicate en kalmerende effecten helpen de zichtbaarheid van zichtbare roodheid en irritatie te minimaliseren. Dit verbetert niet alleen het uiterlijk van uw huid, maar het kan ook eventuele ongemakken die door irritatie worden veroorzaakt, verlichten.

Squalane gebruiken in uw huidverzorgingsroutine

Squalane moet regelmatig worden toegepast om de vele voordelen te plukken. Wanneer het wordt opgenomen als onderdeel van uw dagelijkse routine, wordt het meestal op het gezicht aangebracht. Als u overweegt squalaan aan uw regime toe te voegen, bekijk dan het proces hieronder voor de beste resultaten.

Stap 1: Voordat u squalane aanbrengt, moet u uw huid reinigen met een zachte gezichtswas om eventuele externe irriterende stoffen te verwijderen.

Stap 2: Als je aan het exfoliëren bent, breng dan je exfoliatieproduct aan.

Stap 3: Breng vervolgens uw hydratatieproduct aan, waaronder mogelijk Squalane.

Stap 4: Vervolg met eventuele andere behandelingen of serums en verzegel alles vervolgens met uw favoriete gezichtscrème.

Stap 5: Als je ‘s ochtends aanbrengt, volg dan met zonnebrandcrème voor dagelijkse SPF-bescherming.

Om uw huidverzorgingsroutine minimaal te houden, kiest u een product dat meer dan één ingrediënt combineert. Producten zoals onze Kx Concentrates Squalane + HA zijn een uitstekende manier om de voordelen van squalaan en hyaluronzuur samen te plukken zonder al te veel extra stappen aan uw routine toe te voegen.

Hoewel squaleen goed werkt bij een acne-gevoelige of droge huid, kan het op elk huidtype worden aangebracht om tekenen van veroudering tot een minimum te beperken.

Sources:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6253993/

Leave a comment