Skip to content Skip to footer

Wat is gezichtsoefening?

In wezen is het precies hoe het klinkt: herhalende bewegingen en overdreven uitdrukkingen maken om spieren te activeren en op te bouwen. Beschouw het als weerstandstraining voor het gezicht – door de matrix te versterken die alles op zijn plaats houdt, wordt verzakking rond de kaak en ogen in de loop van de tijd minder waarschijnlijk. Gezichtsveroudering wordt veroorzaakt door een verlies aan elasticiteit en door de geleidelijke verplaatsing van vetkussentjes tussen spieren en huid, die na verloop van tijd de neiging hebben om naar beneden te glijden. Het idee achter het doen van oefeningen is dat door het opbouwen van de spieren, de vetkussentjes meer geneigd zijn om op hun plaats te blijven, waardoor het gezicht er voller en jeugdiger uitziet.

 

Werkt het?
Kan zijn! Een studie uit 2018, uitgevoerd aan de Northwestern University, toonde aan dat 20 weken dagelijkse gezichtsoefening inderdaad een meetbaar stevigere huid en vollere boven- en onderwangen opleverde. Het protocol omvatte 30 minuten per dag gedurende de eerste 8 weken van het onderzoek, daarna om de dag. Deelnemers – zestien vrouwen tussen de 40 en 65 jaar – dachten dat ze er bij de voltooiing van het onderzoek tot drie jaar jonger uitzagen, terwijl onpartijdige dermatologen een lichte maar significante toename van de volheid van de wangen constateerden. Aangezien dit de eerste, en tot dusver enige, geloofwaardige academische studie was om de effecten van gezichtsoefeningen te meten, beschouw het dan als een voorzichtig optimistische indicatie dat gezichtsoefeningen waarschijnlijk een voordeel hebben – op voorwaarde dat u er een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan besteedt, en vasthouden aan een regime.

In wezen is het precies hoe het klinkt: herhalende bewegingen en overdreven uitdrukkingen maken om spieren te activeren en op te bouwen.

ClientSPA SalonYear2021AuthorSandra JonesShare

Subscribe to the updates!

Subscribe to the updates!